torek, 13. december 2011

Energijska okna

Z energijskimi okni se bomo zelo dobro počutili. Dobili bomo občutek, da smo na svežem zraku in ne v zaprtih in zadušnih prostorih. V zaprtih prostorih je vedno slab zrak, zato se slabo počutimo, smo utrujeni, imamo glavobole, počutimo se brez energije, smo neproduktivni in neustvarjalni. Okna imamo tudi zato, da nam poleg svetlobe in varnosti, omogočijo prezračevanje prostorov in s tem naj bi v prostorih imeli čist in svež zrak. Vendar velikokrat se zgodi, zaradi različnih vzrokov, da ne moremo in ne smemo prostore prezračevati tako redno, kot bi si želeli. Energijska okna nam prinašajo pozitivne vibracije in nam tako vzpostavljajo energijsko ravnovesje in tako se počutimo odpočite in polne energije.

Kaj nam nudijo energijska okna?
  • Osvežijo nam prostor
  • Zmanjšajo nam fizično utrujenost
  • Očistijo nam zrak
  • Povečajo nam sposobnost koncentracije in s tem storilnost
Energijska okna so izdelana kot klasična okna, kot pvc okna. Lahko jih naročimo različnih oblik in dimenzij in kot smo omenili, so to lahko pvc okna, lesena ali pa aluminijska. Razlika je le v tem, da imajo, če se odločimo za pvc okna, posebno energijsko ploščico. Ta ploščica vrača vodi in zraku v prostoru takšne lastnosti, kot jih imata ta dva elementa v neokrnjeni naravi. Nosi energijski program, ki lahko spreminja fizikalne in kemijske lastnosti zraka in vode. Te energijske ploščice lahko brez težav nadomestimo v že montirana pvc okna, ali ostala okna iz različnih materialov. Če želimo imeti maksimalni učinek teh energijskih ploščic, je priporočljivo, da namestimo eno ploščico za 25m2.
Priporočljivo je, da energijske ploščice namestimo na pvc okna v prostorih, kjer se veliko zadržujemo; šole, bolnice, hotelske sobe, otroške sobe, telovadnice, ... Delujejo neprestano 24 ur na dan. Energijski učinek je odvisen od programa, ki ga ploščica nosi. Če nakupujete nova pvc okna, jim kar namestite energijske ploščice.